Rikoma Team

Emblémázási kisokos

tamponnyomás: Az eljárással nagy pontosságú, részletgazdag emblémázás készíthető, akár több színes nyomatok esetén is. Műanyagra, papírra, fára egyaránt tartós megoldás, még az íves felületeken is. A színek keverése pantone színskála alapján történik.

szitanyomás: Az eljárás során sűrű szitaszöveten keresztül préseljük a festéket közvetlenül az alapanyagra. A sík szitaszövet és a sík nyomóasztal közé kizárólag lapos, síkban kiteríthető tárgyakat lehet tenni, mely kritériumnak leginkább textil, papír és esetenként műanyag termékek felelnek meg. Az eljárás végén a nyomatot magas hőfokon szárítjuk. A színek keverése pantone színskála alapján történik.

hímzés: Textil termékek emblémázási eljárása. Első lépésben minden logóról egyedi hímző programot kell készíteni a gépek számára, ezután automatizált gépek hímzik ki az emblémát. Pantone színek csak megközelíthetőek.

gravírozás: Napjaink legfejlettebb emblémázási módja a lézergravírozás. Itt a logó felületi mélysége századmilliméterekben mérhető a korábbi mechanikus eljárásokhoz képest. A termék felülete gyakorlatilag az eljárás folyamán megég és így alakul ki az embléma. Kisméretű logó esetén is pontos.

3D gravírozás: A legmodernebb technikánál, a 3D gravírozásnál az üvegtömb belsejében apró, a lézer fókuszpontjában létrehozott, mikro-robbanás okozta buborékok alkotják az emblémát. Egy-két ezertől akár több százezerig terjed a számuk az embléma részletgazdagságától függően.

kerámia és XP technológia: Bögréket, poharakat magas hőfokon beégetett kerámia-, ill. üvegfestékkel lehet emblémázni. A transzfernyomáshoz hasonló technikával kerül a termékre az embléma, majd kemencében kiégetik. Fém és fa termékeknél a XP technológia nyújt megoldást 200 °C fokos hőkezelés során. A színek keverésére csak korlátozott mértékben van lehetőség a technológiai korlátok miatt.

digitális nyomtatás: Különböző méretű és formájú digitális nyomtatóval készült papírbetét, melynek nyomatminősége: 1440 DPI. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

epoxy matrica: A Poly Drop technológiával kezelt matricák rendkívül rugalmasak, 3D-s hatást kölcsönöznek a kezelt felületnek és megakadályozzák a nyomatok fakulását – hosszú élettartamot biztosítva az emblémának. JELLEMZŐK: UV álló műgyanta borítású matricák. Egyedi forma tervezés. Kiváló matrica-tapadás. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

dombornyomás: Az emblémázandó logóról készül egy speciális fém szerszám, melyet megfelelő hőmérsékletre hevítve az emblémázandó tárgyra préselnek, domború nyomot hagyva a felületen. Speciális fólia alkalmazásával színes (arany, ezüst, stb.) dombornyomat is készíthető. Használható bőr, papír és bizonyos fa termékekhez.

körszitázás: Speciális szitanyomási eljárás henger alakú termékek emblémázásához. A körszitázó gép képes az emblémázandó terméket a szita alatt, azzal párhuzamosan forgatni így lehetővé téve a termék palástjának emblémázását. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

szublimáció: Ezzel a digitális emblémázási móddal gyakorlatilag lebontunk minden gátat a fotóminőségű gyártás útjából. A szublimációnál a felületi embléma magas felbontású, részlet gazdag képként jelenik meg, fényes, élénk színekkel. JELLEMZŐK: 1400 DPI, csak szublimációs termékeknél alkalmazható. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

transzfer nyomás: A transzfernyomás lényegében egy két lépésben kivitelezett szitanyomás: első lépésben egy papír hordozó felületre (transzfer) visszük fel a nyomatot, amit a második lépésben ipari hőprések segítségével helyezünk el az alapanyagon. Akár íves felületek is emblémázhatóak. Alkalmazása textil, papír és műanyag termékeken egyaránt kíváló. Az elkészült nyomat 40 °C fokon mosható, a színek keverése pantone színskála alapján történik.

UV led technológia: UV technológiás digitális nyomtatás közvetlenül a termékre. A speciális eljárásnak köszönhetően külső hő hatása nélkül UV fénnyel történik a nyomtatás rögzítése, száradási idő nélküli azonnali végeredményt produkálva. JELLEMZŐK: 1440 DPI, nyomtatási méret: 30×40cm, felületek: fém, fa, műanyag, üveg. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

vision film nyomtatás: A Vision Film nyomtatás egy speciális eljárás a szemüveglencsék

emblémázáshoz. Az emblémázás során egy digitálisan nyomtatott, lyukacsos fólia felhelyezése teljesen egyedi szemüveglencsét eredményez. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

vinyl matrica: Digitális nyomtatással készített, egyedi formára vágott műanyag alapú matrica. A modern technológiai gyártásnak köszönhetően a nyomat UV és időjárás-álló. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

white printing: Speciális, full colour emblémázási eljárás fehér alapszínű kerámia termékekhez, amely transzfernyomáson alapul. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

kerámia white printing: Speciális, full colour emblémázási eljárás fehér alapszínű kerámia termékekhez, amely transzfernyomáson alapul. A színek keverése CMYK nyomtatás során történik.

Share
Chat
Loading...

9 személyes kisbusz bérlés belföldre és külföldre!